Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Back to Paradise

Exposities

Vind hier de allerlaatste en opkomende exposities in de galerij DeelenArt. Meer informatie over de duur van de expositie en wat er te zien is. 

Back to All Events

Back to Paradise


  • Deelen Art Admiraitetiskade 90b 3063 EG Rotterdam Nederland (map)

Open je ogen voor het paradijs van nu. Vanaf 2 september toont Galerie DeelenArt een duo-expositie van kunstenares Lia Laimböck en fotograaf Paul Cupido. Bij beide kunstenaars staat de zoektocht naar het leven centraal.

In haar kleurrijke figuratieve schilderijen stelt Lia Laimböck vragen over de oorsprong van het leven en de relatie tussen mens en dier. Zij toont ons een wereld waarin mens en dier samengaan in een decor van grafische elementen. Geometrische vlakken bedekken de halfnaakte modellen en scheppen zo een futuristisch modebeeld. Fantasierijke details en achtergronden verwijzen naar de gestileerde schilderijen van Gustav Klimt. Evenals Klimt maakt ook Laimböck soms gebruik van bladgoud om haar werken glans te geven.

Het thema dat we in haar werk regelmatig terug zien is de oorsprong. Beelden die refereren naar geboorte, leven en dood. Ook het dierenrijk heeft een prominente plek in haar schilderijen. Geportretteerden vinden vaak gezelschap van een vogel. De serie Chemical Industry  toont industriële landschappen waarin mens en dier zich een plek proberen te verwerven in de wereld van nu. Drukken ze hiermee het verlangen uit naar het verloren paradijs of hebben zij hun hedendaagse paradijs gevonden?

Tijdens haar omzwervingen over de wereld vond Laimböck inspiratie in de indrukwekkende natuur, oude rituelen en tropische kleuren. Deze verschillende indrukken combineert zij tot een stijl waarin figuratieve kunst wordt weergegeven met de precisie van het realisme aangevuld met de grafische invloeden uit de Japanse kunst.

Japan vormt eveneens de inspiratiebron voor het project Mu van Paul Cupido. Hij reisde van Tokyo naar Abashiri. Niet om het land te leren kennen, maar om het Japanse begrip Mu te doorgronden. Mu laat zich niet goed vertalen, maar komt het dichtstbij ‘niet zijn’. Paul zocht naar de aanvaarding van het eindige van het leven, wetende dat het steeds weer opnieuw begint. In confrontatie met zichzelf sliep en leefde hij bij de locals. Beklom hij een ijsberg en fotografeerde hij bij 20 graden onder nul driftijs uit Siberië. Praten, lachen, huilen en afzien brachten hem dichter bij de berusting van de Japanse kersenbloesem-symboliek waarin het oude plaatsmaakt voor het nieuwe. Paul liet zich tijdens de reis leiden door zijn gevoel en gebruikte diverse middelen om de verschillende prikkels vast te leggen van fotografie en film tot audio, tekeningen en papiervouwkunst. Zijn verstilde beelden, abstracties, voorkeur voor stillevens en gebruik van zwart-wit refereren sterk aan de Japanse fotografie.

Met deze expositie daagt DeelenArt de bezoeker uit zijn leefomgeving met andere ogen te bekijken.

 

Earlier Event: July 29
Masters of Rotterdam
Later Event: October 14
Live Someday