Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Verlichting

Exposities

Vind hier de allerlaatste en opkomende exposities in de galerij DeelenArt. Meer informatie over de duur van de expositie en wat er te zien is. 

Back to All Events

Verlichting


  • DeelenArt 90B Admiraliteitskade Rotterdam, ZH, 3063 EG Netherlands (map)

In de donkere dagen na kerst brengt galerie DeelenArt verlichting in het nieuwe jaar. Vanaf 20 januari laten kunstenaars Dominique Ampe en Chung-Hsi Han zien dat er altijd hoop is wanneer je je ogen openhoudt voor de kansen die voorbijkomen.

De schilderijen van kunstenaar Dominique Ampe tonen in eerste instantie lege ruimtes. Leeg, maar niet verlaten. We zien een zeil, blikken verf en hier en daar een doos. De eigenaar van de kamer heeft duidelijk plannen met de ruimte. Met zijn ladder en verfpotten is hij klaar voor de metamorfose. Wie verder kijkt ontdekt dat de eigenaar de hele kamer heeft ontdaan van zijn verleden met uitzondering van de schilderijen. Aan de kale muren of in een verhuisdoos zien we verschillende portretten. Een verwijzing naar een vorig hoofdstuk in zijn leven. Een hoofdstuk dat weliswaar is afgesloten, maar waarvan hij nog geen afscheid kan nemen. Hij zoekt zijn uitweg uit de grijze sobere ruimte. Het licht lonkt naar hem door een open raam. Met zijn ladder kan hij ontsnappen aan zijn verleden, op zoek naar een nieuwe toekomst.

In tegenstelling tot de schilderijen van Ampe is juist de weidsheid kenmerkend in de kunstwerken van Chung-Hsi Han. Grootse landschappen in houtskool en acryl nemen de kijker mee in de schoonheid van de door Chung geschapen natuur. Licht en schaduw spelen samen het spel waarin hij zijn landschap vormgeeft. De donkere partijen leggen de schaduwkant van de ziel bloot. Maar ook hier is er altijd een mogelijkheid tot ontsnapping. Met behulp van gum en schuurpapier gaat hij de schaduwzijde te lijf en brengt zo verlichting. Licht dat zijn weg vervolgt via de weerspiegeling in het water.

In deze tentoonstelling daagt DeelenArt de bezoeker uit het verleden achter zich te laten en zijn vizier te richten op de toekomst.

Earlier Event: December 17
De Stijl en Somerhus
Later Event: March 3
Museumnacht010