Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

il Paesaggio Dentro

Exposities

Vind hier de allerlaatste en opkomende exposities in de galerij DeelenArt. Meer informatie over de duur van de expositie en wat er te zien is. 

Back to All Events

il Paesaggio Dentro


  • DeelenArt 90B Admiraliteitskade Rotterdam, ZH, 3063 EG Netherlands (map)

Zaterdag 24 maart 2018, 16.00 - 19.00 uur.


Vanaf 24 maart trakteert de Italiaanse kunstenaar Roberto Fanari bezoekers van DeelenArt op een kijkje in een innerlijk landschap (Il Paesaggio Dentro). In de kunstwerken van Roberto Fanari is niets wat het lijkt. De ware schoonheid zit verborgen zijn creaties. Voor de kijker die zich openstelt, ontvouwt zich een persoonlijk landschap. Als een spiegel van de ziel leggen zijn scheppingen de verhouding bloot tussen mens en natuur.

‘Wanneer je de natuur wilt evenaren, verlies je het altijd’, is een van de bekende uitspraken van de Italiaanse Roberto Fanari. De kunstenaar geeft daarom niet de natuur zelf, maar zijn visie op die natuur weer.  Zowel zijn keramiek als schilderijen dagen de toeschouwer uit dichterbij te komen. Het kunstwerk onthult zich pas wanneer de kijker er langer naar kijkt. In een andere kijkhoek of een verschuivende lichtinval geeft het schilderij zich bloot. Kleurtinten verschuiven van zwart naar donkerblauw en zilver. Pas dan maakt het door de kunstenaar geschapen landschap zich bekend. Een abstractie die zich in het hoofd van de beschouwer ontvouwt tot hij zijn favoriete park hierin herkent.
 
In zijn meest recente schilderijen toont Fanari abstracte wolkenluchten. De steeds wisselende wolkenpartijen aan het strand vormden zijn inspiratiebron. Met zijn luchten neemt hij de kijker mee terug naar zijn kindertijd. Languit liggend in het gras, kijken hoe de wolken langsdrijven. Iedere wolk prikkelt met zijn bijzondere vorm de verbeeldingskracht waardoor de lucht vol fantasiefiguren tot leven komt. 

Earlier Event: March 3
Museumnacht010
Later Event: December 1
Verlangen naar voorbije dagen