Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Momentum

Exposities

Vind hier de allerlaatste en opkomende exposities in de galerij DeelenArt. Meer informatie over de duur van de expositie en wat er te zien is. 

Back to All Events

Momentum


  • DeelenArt 90B Admiraliteitskade Rotterdam, ZH, 3063 EG Netherlands (map)

In de expositie Momentum onderzoeken drie kunstenaars het spanningsveld tussen de mens en zijn omgeving. Hoe verhouden mensen zich tot elkaar en tot zichzelf? De tentoonstelling van Rosa Boomsma, Erik Tierolf en Martijn Doolaard is vanaf 18 november te zien in Galerie DeelenArt. 

De verstilde composities van Rosa Boomsma brengen de kijker enigszins in verlegenheid. Alsof je op het verkeerde moment een kamer binnenkomt en getuige bent van een gestolen moment. Verschikt kijken de geportretteerden op, ogenschijnlijk betrapt in een ruimte of situatie waarin zij zich ongemakkelijk een houding proberen te geven. De schilderijen doen bijna filmisch aan. De strakke composities, het fotografische licht en het doordachte minimalistische kleurgebruik dragen hieraan bij. Veel van haar schilderijen zijn zelfportretten wat de nieuwsgierigheid naar de innerlijke leefwereld van de kunstenaar nog verder aanwakkert.

De schilderijen van Erik Tierolf beleef je als een verwarrende droom. Een droom waarin je naakt, met een onbekend gezelschap in een onbestemde omgeving bent beland. Verdwaasd dwaal je door zijn wereld. De personages in zijn beelden lijken per ongeluk in een bepaalde situatie te zijn terechtgekomen. De vaak absurdistische taferelen zijn het gevolg van de manier waarop de kunstenaar werkt. Tierolf start bij de vorm en houding, pas tijdens het werkproces ontvouwt zich het verhaal.

In zijn serie Fiction Romance waagt Martijn Doolaard zich opnieuw op het slappe koord tussen leven en dood. In zijn donkere expressieve portretten vangt hij niet de persoon die is afgebeeld. Veel meer legt hij de ziel bloot. Met zijn digitale kwast vaagt hij de identiteit van de geportretteerde weg. Verwijst hij hiermee naar dat moment  waarop de geest vervliegt en het lege omhulsel alleen achterlaat? In de vage gezichten zijn de geloken ogen net zichtbaar, bijna dicht, balancerend op het randje van het leven. Zijn foto’s roepen vragen op over de aspecten van het leven die we niet met anderen willen delen, donkere gedachten die we ver wegstoppen in ons achterhoofd.  

Met Momentum nodigt DeelenArt de bezoeker uit het spanningsveld met zijn omgeving opnieuw te onderzoeken. 

Earlier Event: November 4
Artist Talk
Later Event: December 17
De Stijl en Somerhus