Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

90B Admiraliteitskade
Rotterdam, ZH, 3063 EG

010-2362379

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Rdam Admiraliteitskade 1.JPG

geschiedenis

Deze pagina gaat over de geschiedenis van de locatie in Rotterdam, waar DeelenArt is gevestigd. Denk onder andere aan kolenmijnen en haven. 

 

Geschiedenis

 

DeelenArt is gevestigd is een voormalige kolenhandel in de deelgemeente Kralingen. Veel schippers vertrokken van hieruit richting het centrum van Rotterdam. De geschiedenis van dit stukje Rotterdam is historisch van groot belang .

De admiraliteitskade, genoemd naar de admiraliteit ‘op de Maze’, is sinds 1586 een van de vijf admiraliteitscolleges in de Republiek der Verenigde Nederlanden. Deze colleges waren onder het opperbewind van de admiraal-generaal belast met het bestuur van de zeemacht en het ontvangen van de in- en uitvoerrechten.

Het admiraliteitscollege kocht voor haar werven in 1689 van de stad Rotterdam het Reuzeneiland in het Buizengat. Nadat in 1795 de admiraliteiten waren ontbonden kreeg het de naam Marinewerf. In 1849 werd de Marinewerf opgeheven.

Het gebouw van de admiraliteit werd in 1855 ingericht als Rijksentrepot en is later in vlammen opgegaan. Naderhand heeft dit alles moeten wijken voor het Spoor. Er is nog weinig dat herinnert aan het roemruchte stukje Rotterdam.

Het Admiraliteitswapen dat ooit boven het poortje van het arsenaal aan de Nieuwehaven was aangebracht is nog te zien boven de ingang metrostation Oostplein.

Bekijk de kunstenaars