Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Martijn Doolaard

Meer informatie over kunstenaar Martijn Doolaard. 

< terug naar overzicht

Martijn Doolaard
 

De donkere expressieve portretten van Martijn Doolaard (1966) lijken in eerste instantie misschien kunstzinnige interpretaties waarin uiting wordt gegeven aan depressiviteit. Maar wie door die eerste laag heen kijkt, zal ontdekken dat het niet gaat over de gemoedstoestand van de geportretteerde. Sterker nog het gaat niet eens over de persoon die is afgebeeld. Veel meer legt Doolaard de ziel bloot. Met zijn fotografische kwast vaagt hij de identiteit van de geportretteerde weg. Verwijst hij hiermee naar dat moment van de dood waarop de geest vervliegt en het lege omhulsel alleen achterlaat? In de vage gezichten zijn de geloken ogen net zichtbaar, bijna dicht, balancerend op het randje van het leven. Zijn foto’s roepen vragen op over de aspecten van het leven die we niet met anderen willen delen, donkere gedachten die we ver wegstoppen in ons achterhoofd. 

Na het afronden van zijn opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas is Martijn Doolaard werkzaam als autonoom fotograaf. Hij publiceerde diverse fotoboeken en zijn werk was te zien op verschillende fotofestivals in binnen- en buitenland.