Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Ben Haggeman

Meer informatie over kunstenaar Ben Haggeman. 

Ben Haggeman is geboren en opgegroeid in het Gelderse Wichmond aan de IJssel, als zoon van een aannemer. Na een jarenlange omzwerving in de modewereld, als ontwerper, en daarna in de toneelwereld, als decor- en kostuumontwerper, koos hij begin jaren ’80 voor het vrije kunstenaarschap. Aanvankelijk waren de invloeden uit de mode- en theaterwereld duidelijk aanwijsbaar in zijn vrije werk. Eerst waren dat personages in grootse kostuumontwerpen, die hij in fantastische landschappelijke of theatrale decors plaatste. Naderhand maakten de landschappen plaats voor ruïneachtige bouwwerken.

Daarnaast tekent Ben Haggeman, dikwijls op kleiner formaat, geheel eigen interpretaties van religieus – mythische, mythologische en fabelachtige onderwerpen.Ben Haggeman speelt met licht; zijn spattechniek doet onvermoed licht opgloeien en brengt kleur in de getekende bouwwerken. Zijn techniek, die zich het beste laat omschrijven als “geschilderde tekeningen”, bestaat meestal uit het laag op laag aanbrengen van tekeningen, in een mengsel van inkt en acryl. Doordat dit mengsel met veel water wordt opgebracht, krijgen de werken een aquarelachtig effect.