Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Elzo Dibbets

Meer informatie over kunstenaar Elzo Dibbets, een kunstenaar die exposeerd bij DeelenArt gallerie. 

< terug naar overzicht

Elzo Dibbets
 

Elzo Dibbets rondde de academie voor beeldende kunst te Arnhem in 1971 af. Zijn werken kenmerken zich door de overweldigende verstilling die de beelden een tijdloos en ongrijpbaar karakter geven. Elzo schildert om te reizen en reist om te schilderen. Beide zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden

Elzo start met een witte of lichtgrijze basis op het doek die met de kwast of spons aangebracht wordt. Hierop worden vele transparante kleurlagen aangebracht, “glacis” genaamd. Al werkend verschijnen steeds meer details totdat het totale beeld is ontstaan. Hij maakt hierbij gebruik van een zeer fijne verfspuit (airbrush) en olieverf waarmee zeer gedetailleerd kan worden geschilderd. Deze techniek geeft het beeld de kenmerkende, subtiele onscherpte die zo herkenbaar is voor zijn werk . Het gebruik van licht, voornamelijk indirect licht speelt ook een belangrijke rol. Spelend met licht en donker ontstaan beeldendie ruimtelijk en intiem zijn.

Elzo Dibbets heeft in binnen- en buitenlandveel geëxposeerd in musea en galeries. Om enkele te noemen: het Valkhofmuseum in Nijmegen, de Pulchri Studio in Den Haag, museum, het Leerhuys in Brugge, het Koninklijk paleis Amsterdam, Musée Nationale inMonte Carlo enVanderleelie Gallery in Edmonton, Canada.