Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Erik Tierolf

Meer informatie over kunstenaar Erik Tierolf.

Erik Tierolf heeft zijn opleiding gevolgd aan de Academie voor beeldende kunst & vormgeving te Enschede. Na een aantal disciplines geprobeerd te hebben, bleek in het derde jaar de schilderkunst het medium om zich uit te drukken.

Het adagium van Erik Tierolf is “Werken is afzien”

Erik maakt eerst een serie kleine schetsen van de compositie. De drager, veelal linnen, is op de traditionele wijze met gips geprepareerd. Hierover wordt met een spons een dunne laag eitempera aangebracht in de kleur gebrande sienna. Dan brengt Erik de compositie met houtskool aan op het doek. De basis van de voorstelling wordt dan verder uitgewerkt met eitempera in twee kleuren. Dan volgt het werken in “impasto”.

Dit is eitempera gemengd met olieverf en loodwit. Pas in de laatste fase wordt met olieverf gewerkt, waarin voor de glans damarvernis is vermengd. In de materiaal- en techniekkeuze komt “werken is afzien” duidelijk naar voren. Elke centimetervan het doek komt laagje voor laagje tot stand. Eriks voorliefde voor werken van groot formaat eisen niet alleen technische begaafdheid, maar ook vele uren noeste arbeid.

Erik heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd. Een kleine greep: Galerie Sulegaarden in Denemarken, finalist bij Sotheby’s Art link Young art 2001, Elizabeth Foundation for the art in New York, de Kunst Rai te Amsterdam, Art Rotterdam, Stedelijk museum in Alkmaar, en de New Dutch Realism tentoonstelling in het Evansville museum in de verenigde Staten.