Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Lia Laimböck

Meer informatie over kunstenares Lia Lamböck.

< terug naar overzicht

Lia Laimböck

 

Lia Laimböck (1965) groeide op in Oegstgeest en studeerde in 1988 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Lia Laimböck is een veelzijdig kunstenares die naast schilderijen, pasteltekeningen en grafiek, ook keramisch werk maakt.

In de schilderijen van Lia Laimböck spiegelt de mens zich aan het dier en onze oorspronkelijke gedeelde natuur en tast met deze zoektocht de grenzen van zijn bestaan af. Het spanningsveld in de werken, is te voelen in de symboliek van de letterlijke vervlechting van de mens, het dier en de aarde. Deze ontmoetingen in het werk van Lia zetten vaststaande verhoudingen op zijn kop. Het oeuvre werkt van de geijkte meester-dienaar verhouding, naar de angst voor de ontmoeting, via het tussengebied van het verlangen naar en de afstand van het oorspronkelijke en de opheffing van de paradox van de harde natuur en de mooie en vredige natuur in het dier, naar de speelse en vredige ontmoeting tussen mens en dier. Om dan te eindigen in een emotionele symbiose in een gedroomde natuur.

Eind jaren negentig werd een serie portretten van Nederlandse auteurs aangekocht door het Letterkundig Museum in Den Haag. Lia Laimböck won in 2004 de biennale in Arnhem.Lia Laimböck heeft solo-tentoonstellingen gehad in binnen- en buitenland. In Nederland exposeerde zij in Museum De Buitenplaats te Eelde, Museum De Markiezenhof te Bergen op Zoom en in de Stevenskerk te Nijmegen. In het buitenland exposeerde Lia in de Hamptons, New York en in het prestigieuze Whanki museum nabij het keizerlijk paleis in Seoul te Zuid Korea.