Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

IMG_6603.JPG

Kunstbeleving

Eli Dijkers - Chinese Reis

Bastiaan Deelen

De enorme partij buizen, die als een soort reuzespaghetti uit een ontplofte keuken naar buiten steken, doen mij in eerste instantie denken aan een rampplek. Een enorme krater midden in de stad die herinneringen oproept aan 9/11. Wanneer je beter kijkt, kom je tot de ontdekking dat het niet gaat om een aanslag, maar om vernieuwing. We zien een stad in transitie. De buizen vormen de levensaders van het nog in aanbouw zijnde gebouw. Door de buizen zullen glasvezel en elektriciteit straks als een razende gegevens het gebouw rondpompen. De buizen vertolken de vernieuwing, de verbinding met de rest van de wereld. Het gebouw zal zich straks trots boven de stad verheffen als symbool van de groeiende economische macht van China. Een land dat zich laat gelden in de wereldeconomie, maar op andere gebieden nog duidelijk in ontwikkeling is. Wie inzoomt op de foto ziet ook de verroeste gammele stijgers, die niet overal evengoed aansluiten. Ondanks de vele gevarenborden rechtsonder in beeld, zijn het vooral die stijgers waarin het gevaar schuilt en dan helpen die mooie gele en blauwe helmpjes van de heren bovenop het dak maar bar weinig. Deze foto is er één uit de serie Chinese reis van Eli Dijkers. In de serie, die momenteel te zien is in De Kunsthal in Rotterdam, kijkt Eli met verwonderde blik naar deze transitie, naar de tegenstelling tussen het oude en het nieuwe China, die in het bovenstaande beeld zo mooi vertolkt wordt.

Foto: Eli Dijkers, Chinese journey
Tekst: Diana Bokje

Read More

Patricia van de Camp

Bastiaan Deelen

Portret of stilleven? De gestileerde vorm van nek en rug vormen de ranke basis voor het verhullende portret. De jonge ongeschonden huid en mooie kaaklijn leiden je oog via een enkel plooitje in de nek naar de allesomvattende tulband. De enigszins geopende volle sensuele lippen prikkelen de fantasie van de kijker. Wat zou er gebeuren wanneer je het uiteinde van de doek losmaakt en haar voorzichtig ronddraait. Sneller en sneller tot ze zich in een wervelvind van doeken onthult. Is zij inderdaad die oogverblindende schoonheid die je verwacht, of verbergt ze iets? Hoe mooi, dat we dat niet weten. Het spel met licht en donker bewaakt samen met de doeken zorgvuldig haar geheim. Iedere kijker projecteert zijn schoonheidsideaal en droomt zijn eigen muze.

Foto: Patricia van de Camp, Portraits in fragments
Tekst: Diana Bokje

Read More

Dominique Ampe

Bastiaan Deelen

Museumbezoek, zo luidt de titel van dit schilderij. Het bezoek is echter allang verdwenen. Wat rest zijn de afdrukken van de kunstwerken op de muur. Een paar doeken zijn gebleven als stille getuigen van wat ooit was. De zinnelijke mond, nog steeds wachtend op die ene kus. Het gebogen hoofd, de handen voor de ogen geslagen, niet in staat de waarheid onder ogen te zien. Een schaduw van de sculptuur. Echo van de bezoekers die hier ooit waren. Verstild in haar poging toenadering te zoeken, vormt zij, gevangen in de hoek, slechts een afdruk van het verleden. Omgeven door de krassen die als littekens de muren doorgroeven, symboliseert de drie-eenheid de nuances van het leven, de zonde, de bezinning en het berouw. Hoe zij hun weg zullen vervolgen beslissen zij zelf. Dalen ze verder af naar het duister in het gat onder de trap of keren ze terug naar het licht dat hen uitnodigend opwacht in de deuropening.

 

Schilderij: Dominique Ampe, Museumbezoek
Tekst: Diana Bokje

Dominique Ampe

Read More

Susanne Middelberg

Bastiaan Deelen

Ondergedompeld in het stralende licht geeft ze zich over aan de rust van het water. Alleen de bloedrode kleur van het wateroppervlak herinnert nog aan donkere dreiging van de bovenwereld. De wereld waaraan zij wist te ontsnappen. Los van haar problemen levert zij zich over aan de serene stilte onder water. Dichtbij de schepping, waar kleurrijke lichtjes als verloren zielen door het universum zweven. Ontslapen vrienden verwelkomen haar terwijl haar laatste adem in kleine belletjes ontsnapt. Langzaam zakt zij weg naar de ultieme bevrijding. De lichtstralen verwelkomen haar en vullen haar hart opnieuw met warmte. Ze is één met de kosmos. De warmte van het leven geeft haar kracht en vreugde. Vervuld van nieuwe energie laat ze zich door het water naar boven dragen. Zacht zweeft ze omhoog waar het leven haar uitnodigt voor een nieuwe dag.

Kunstwerk: Susanne Middelberg, Soar 2017
Tekst: Diana Bokje

Meer over Susanne Middelberg

Read More

Carola Schapels

Bastiaan Deelen

Een zonnige ochtendwandeling. In de hoek ligt de schaduw nog op de loer. Het gouden zonlicht overmeestert langzaam de koele blauwe tinten. De wilgen ruizen zachtjes in de wind en koesteren de warme zonnestralen in hun lange haren. De natuur ontwaakt en viert het feest van de schepping. Licht danst met feestelijke kleuren in de achtergrond. Tintelend klinkt het licht op in kleine belletjes. Het overspoelt het tafereel en doordrenkt het kabbelende water. Niet alleen het oog, maar ook de andere zintuigen ontwaken wanneer je naar dit schilderij kijkt. Met haar impressionistische blik vangt Carola Schapels de sensatie die de natuur teweeg brengt. Ze neemt je mee in de intieme sfeer van het verborgen tafereel dat zicht verschuilt in een hoekje van een vijver.

Diana Bokje

Read More

Erik Tierolf

Bastiaan Deelen

Daar zit hij, boven in de takken van een kale boom gevangen in het grauwe licht van een koude wintermorgen. Hoewel de zon met zijn stralen een beetje warmte probeert te geven, slaagt hij er nauwelijks in het grijze wolkendek te doorbreken. Mismoedig kijkt de man naar beneden, steun zoekend aan de laatste schamele resten van zijn toevluchtsoord. Terwijl hij peinzend afweegt of hij de sprong ineens moet wagen of proberen via de tak rechts, slingerend de grond te bereiken. Wil hij überhaupt wel naar beneden en hoe is hij hier eigenlijk beland? Hij lijkt halsoverkop gevlucht te zijn. Met zijn brave witte onderhemd, een korte broek, keurig voorzien van een nette riem, verwachten we hem eerder op de rand van zijn bed in een rijtjeshuis. Heeft zijn vrouw hem betrapt met zijn minnares en hem subiet in zijn hemd op straat gezet? Was hij zijn burgerlijke leventje ineens helemaal beu en is hij halsoverkop gevlucht? Op zoek naar een schuilplaats herinnerde hij zich zijn oude boomhut van vroeger. Dat deze Inmiddels totaal vervallen was, maakte niet uit. Het toevluchtsoord uit zijn jeugd bood de vertrouwde bescherming en het daarbij behorende gevoel van vrijheid. Net zoals de vervallen staat van de hut, lijkt ook de winterkou niet tot hem door te dringen. Zijn hangende schouder en naar binnen gekeerde blik verraden een diepe innerlijke strijd. Wordt hij gemist en zo ja, door wie? Zijn vrouw, zijn kinderen, zijn collega’s of vrienden? Wil hij wel terug naar zijn oude leven? Zal hij straks naar beneden klauteren en via de bloemist op zijn knieën opnieuw aankloppen bij zijn vrouw? Of waagt hij de grote sprong en neemt hij het eerste beste vliegtuig naar het warme zuiden? Weg van het benauwde burgermansbestaan. Voorlopig blijft hij zitten, verscholen tussen de zachte monochrome tinten van het winterbos.  Zolang de laatste planken nog houvast bieden in zijn nest van takken hoeft hij even helemaal niets.

Schilderij: Erik Tierolf, Boom
Tekst: Diana Bokje

Meer over Erik Tierolf

Read More