Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Erik Tierolf

Kunstbeleving

Erik Tierolf

Bastiaan Deelen

Daar zit hij, boven in de takken van een kale boom gevangen in het grauwe licht van een koude wintermorgen. Hoewel de zon met zijn stralen een beetje warmte probeert te geven, slaagt hij er nauwelijks in het grijze wolkendek te doorbreken. Mismoedig kijkt de man naar beneden, steun zoekend aan de laatste schamele resten van zijn toevluchtsoord. Terwijl hij peinzend afweegt of hij de sprong ineens moet wagen of proberen via de tak rechts, slingerend de grond te bereiken. Wil hij überhaupt wel naar beneden en hoe is hij hier eigenlijk beland? Hij lijkt halsoverkop gevlucht te zijn. Met zijn brave witte onderhemd, een korte broek, keurig voorzien van een nette riem, verwachten we hem eerder op de rand van zijn bed in een rijtjeshuis. Heeft zijn vrouw hem betrapt met zijn minnares en hem subiet in zijn hemd op straat gezet? Was hij zijn burgerlijke leventje ineens helemaal beu en is hij halsoverkop gevlucht? Op zoek naar een schuilplaats herinnerde hij zich zijn oude boomhut van vroeger. Dat deze Inmiddels totaal vervallen was, maakte niet uit. Het toevluchtsoord uit zijn jeugd bood de vertrouwde bescherming en het daarbij behorende gevoel van vrijheid. Net zoals de vervallen staat van de hut, lijkt ook de winterkou niet tot hem door te dringen. Zijn hangende schouder en naar binnen gekeerde blik verraden een diepe innerlijke strijd. Wordt hij gemist en zo ja, door wie? Zijn vrouw, zijn kinderen, zijn collega’s of vrienden? Wil hij wel terug naar zijn oude leven? Zal hij straks naar beneden klauteren en via de bloemist op zijn knieën opnieuw aankloppen bij zijn vrouw? Of waagt hij de grote sprong en neemt hij het eerste beste vliegtuig naar het warme zuiden? Weg van het benauwde burgermansbestaan. Voorlopig blijft hij zitten, verscholen tussen de zachte monochrome tinten van het winterbos.  Zolang de laatste planken nog houvast bieden in zijn nest van takken hoeft hij even helemaal niets.

Schilderij: Erik Tierolf, Boom
Tekst: Diana Bokje

Meer over Erik Tierolf