Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Eli Dijkers - Chinese Reis

Kunstbeleving

Eli Dijkers - Chinese Reis

Bastiaan Deelen

De enorme partij buizen, die als een soort reuzespaghetti uit een ontplofte keuken naar buiten steken, doen mij in eerste instantie denken aan een rampplek. Een enorme krater midden in de stad die herinneringen oproept aan 9/11. Wanneer je beter kijkt, kom je tot de ontdekking dat het niet gaat om een aanslag, maar om vernieuwing. We zien een stad in transitie. De buizen vormen de levensaders van het nog in aanbouw zijnde gebouw. Door de buizen zullen glasvezel en elektriciteit straks als een razende gegevens het gebouw rondpompen. De buizen vertolken de vernieuwing, de verbinding met de rest van de wereld. Het gebouw zal zich straks trots boven de stad verheffen als symbool van de groeiende economische macht van China. Een land dat zich laat gelden in de wereldeconomie, maar op andere gebieden nog duidelijk in ontwikkeling is. Wie inzoomt op de foto ziet ook de verroeste gammele stijgers, die niet overal evengoed aansluiten. Ondanks de vele gevarenborden rechtsonder in beeld, zijn het vooral die stijgers waarin het gevaar schuilt en dan helpen die mooie gele en blauwe helmpjes van de heren bovenop het dak maar bar weinig. Deze foto is er één uit de serie Chinese reis van Eli Dijkers. In de serie, die momenteel te zien is in De Kunsthal in Rotterdam, kijkt Eli met verwonderde blik naar deze transitie, naar de tegenstelling tussen het oude en het nieuwe China, die in het bovenstaande beeld zo mooi vertolkt wordt.

Foto: Eli Dijkers, Chinese journey
Tekst: Diana Bokje

Meer over Eli Dijkers