Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Kunstroute Kralingen - Crooswijk

Nieuws

Eclusief Diner tijdens de Art Week Rotterdam in Deelen Art

11 Februari 2017 om 19.00 uur

Kunstroute Kralingen - Crooswijk

Bastiaan Deelen

Kunst verrijkt, kunst ontroert, kunst geeft inzichten. Kunst brengt mensen met elkaar in contact en maakt de wereld mooier. Dat zijn precies de drijfveren van de organisatoren en deelnemers van kunstroute Kralingen Crooswijk om ook in 2017 weer een mooi kunstevenement te organiseren. Dit jaar voor de elfde keer, nadat we vorig jaar bij ons tweede lustrum een mooie onderscheiding van de gebiedscommissie Kralingen Crooswijk ontvingen: een plaquette met de titel ‘Boezemvriend’. De kunstroute wil een platform zijn voor zoveel mogelijk uitingen van kunst. De kunstroute wil aansprekend zijn voor alle inwoners van Kralingen Crooswijk én voor Rotterdammers uit andere wijken en geïnteresseerden van buiten de stad. Met deze formule is de Kunstroute Kralingen Crooswijk uitgegroeid tot de grootste kunstroute van Rotterdam, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Er wordt samengewerkt met partners. Eén daarvan is Pluspunt, een expertisecentrum voor senioren en participatie. Pluspunt organiseert op verschillende plekken creatieve activiteiten voor en door ouderen, onder de noemer Plus Parade Festival. Een andere is Plezierrivier de Rotte, een nieuwe partner in Crooswijk, met wie gezamenlijk een aantrekkelijke programmering is gemaakt aan de Kerkhoflaan.

Ook dit jaar heeft de kunstroute een aantal gelegenheidsparels in de route opgenomen. In de ruimte van Alliantie Middelpunt, in de Weteringstraat, wordt stilgestaan bij de 25 jaar geleden overleden fotograaf Peter Martens met een expositie van een selectie uit zijn oeuvre. Aan de rand van het Oostplein ligt één van de best bewaarde geheimen van Rotterdam; de achttiende-eeuwse ondergrondse gewelven van het voormalige stoomgemaal. Hier is video art te zien, gecombineerd met installaties; een fascinerende expositie als onderdeel van het erfgoedprogramma. Met interessante street art van Rewriters 010 wordt een schijnwerper op Crooswijk gezet. Kunst die ook jongeren aanspreekt. De samenwerking met Arte Concordia mag niet ongenoemd blijven. Deze prachtige beeldenexpositie in de buitenruimte, al op 9 september van start gegaan, beleeft tijdens de kunstroute haar feestelijke afsluiting.

Deze route kan niet bestaan zonder het enthousiasme van de deelnemende kunstenaars. En ook niet zonder de warme ondersteuning van de gebiedscommissie Kralingen Crooswijk, de afdeling Sport en Cultuur van de gemeente Rotterdam en een aantal fondsen. Ook hen vindt u in dit programmaboekje.
Rest mij u veel kijk-, beleving- en ontmoetingsplezier toe te wensen tijdens het bezoek aan onze kunstroute.

Namens bestuur en coördinatoren van kunstroute Kralingen Crooswijk,

Arjen Baas, voorzitter

Lokaties 2017 Kunstroute Kralingen Crooswijk

Dit jaar vindt de elfde editie plaats van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk, een bijzonder kunst- en cultuurevenement en één van de grootste kunstroutes in Rotterdam.

Op meer dan vijftig locaties is werk te zien van ruim honderd kunstenaars en culturele ondernemers. Daarnaast is deze kunstroute niet alleen een atelierroute, maar ook een levendig evenement voor zowel bewoners als bezoekers. Op straat vinden manifestaties plaats met muziek, dichters, pop-up presentaties en wandelroutes. Onder de vele hoogtepunten zijn dit jaar het slotweekend van de beeldenmanifestatie Arte Concordia, het Plus Parade Festival voor ouderen in Kralingen-Crooswijk, een festival aan de Linker Rottekade en nieuwe spannende locaties zoals de oude gewelven aan de Admiraliteitskade en de net begonnen Brouwerij Crooswyck.

Al met al is dit een evenement dat je niet mag missen!

Vrijdag 6 oktober, vanaf 17.00 uur Opening in Galerie Kralingen
Zaterdag 7 en zondag 8 oktober, 12.00-18.00 Kunstroute Kralingen
Maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober Plus Parade Festival
Zaterdag 14 en zondag 15 oktober, 12.00-18.00 Kunstroute Crooswijk

Voor een overzicht klik hier