Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Eli Dijkers, Chinese reis

Nieuws

Eclusief Diner tijdens de Art Week Rotterdam in Deelen Art

11 Februari 2017 om 19.00 uur

Eli Dijkers, Chinese reis

Bastiaan Deelen

Eli Dijkers, Kunsthal Rottedam

Chinese reis

10 maart t/m 7 juni 2018 

In de tentoonstelling ‘Chinese reis’ neemt de Rotterdamse fotograaf Eli Dijkers de kijker mee naar China. Hij raakt geïntrigeerd door ‘het land van de draak’, dat zo’n snelle transitie doormaakt dat iedere reis weer als nieuw lijkt. “Grote steden zijn fantastisch omdat het leven er zich als een soort film voor je ogen afspeelt”, aldus Dijkers. De fotograaf is kijkgierig en niets lijkt hem te ontgaan. Zowel mens, dier als omgeving legt hij met aandacht vast tijdens zijn tochten door Shanghai en Fuijan. Dijkers beelden laten een fotograaf op doortocht zien, vaak met een poëtische blik en altijd met gretige passie.

Met gretige passie

In- en uitzoomend ontstaat bij Eli Dijkers een beeldpoëzie van licht en leven, huidige en vervlogen tijden, vreemde en bekende structuren, mensen en dieren in kleine en in grote ruimten. Zijn foto’s laten zien dat hij zich ondanks de hectiek van de stad, steeds opnieuw weet te focussen. Hij heeft oog voor vreemde, bijna surrealistische momenten, die nieuwsgierig maken en de kijker veel ruimte overlaten voor eigen interpretatie. Zijn liefdevolle aandacht voor dieren waar in China wat anders mee wordt omgegaan dan in Nederland gebruikelijk is, valt op. 

El Dijkers

Na een carrière in de farmaceutische industrie neemt Dijkers tijd en ruimte voor fotografie, én met succes. Eli Dijkers (1978) studeert in 2012 af aan de Fotoacademie Rotterdam met het project ‘Temporal Existence’, waarin hij zijn interpretatie van de stad Rotterdam toont. In 2017 wint Dijkers de Porto Coeli Artist Residency Award tijdens de elfde editie van de International Contemporary Art Biennale in Florence. 

Opening zaterdag 10 maart 17.30 uur Op zaterdag 10 maart 2018 wordt om 17.30 uur de tentoonstelling ‘Eli Dijkers. Chinese reis’ geopend, in aanwezigheid van de fotograaf. Pers is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Graag aanmelden via communicatie@kunsthal.nl. 

Gelijktijdig openen de tentoonstellingen ‘Hyperealisme Sculptuur’ en ‘De donkere kant van Dick Bruna’. 

Foto’s Eli Dijkers: Cangshan District, Fuzhou, Fujian. China, 2017; Waitan District, Shanghai, Shanghai Municipality, China, 2017; Cangshan District, Fuzhou, Fujian, China, 2017.

 persbericht, Kunsthal 6 februari 2018