Contact

Use the form on the right to contact us.

Address:
Admiraliteitskade 90B
3063 EG Rotterdam

010-2362379
06-52092272

Info@deelenart.nl

144 Haagdijk
Breda, NB, 4811 TW
Netherlands

+31(06)52092272

Galerie Deelen Art is een toonaangevende galerie in het centrum van Rotterdam. Deelen Art is een laagdrempelige no-nonsense galerie met als motto: Spelen met de werkelijkheid. 
De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst met de focus op realisme en heeft een goed oog voor kwaliteit, vakmanschap en traditie. Galerie Deelen Art is gevestigd in Rotterdam.
Bastiaan Deelen staat voor duidelijkheid en transparantie, opereert internationaal en vertegenwoordigt het werk van zijn kunstenaars op alle relevante beurzen.

Memorial Regatta Rotterdam

Nieuws

Eclusief Diner tijdens de Art Week Rotterdam in Deelen Art

11 Februari 2017 om 19.00 uur

Memorial Regatta Rotterdam

Bastiaan Deelen

Rotterdam -  Op zaterdag 12 mei vindt de derde 14th of May Memorial Regatta Rotterdam plaatst. De Memorial Regatta is een roeisloepenwedstrijd die wordt georganiseerd ter herdenking aan het Duitse bombardement op 14 mei 1940 op de stad Rotterdam. Van de naar verwachting twintig roeisloepen zijn er zeven van de Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC). Er wordt op de Maas geroeid over een afstand van 16,65 kilometer. 

Voorafgaand aan de start is er om ca. 13:00 uur een kleine ceremonie waarna om 13:25 uur de burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb, het startschot zal geven.

 

Memorial Regatta
De 14th of May Memorial Regatta Rotterdam wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan het bombardement op de stad Rotterdam op 14 mei 1940. Voorafgaand aan de start zal door de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers ‘Signaal Taptoe’ worden gespeeld waarna door alle deelnemers en toeschouwers een minuut stilte in acht wordt genomen. Een eerbetoon aan alle slachtoffers van het bombardement maar ook een moment van bezinning voor alle slachtoffers in na-oorlogse gewapende conflicten. Na deze ingetogen ceremonie wordt het startschot voor de roeisloepenrace gegeven door de heer Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en de commandant van de Van Ghent Kazerne, luitenant-kolonel Ten Hove. De prijsuitreiking wordt verzorgd door Frits de Ruyter de Wildt, een nazaat van admiraal Michiel de Ruyter, de oprichter van het Korps Mariniers in 1665.

Deelnemersveld
Indachtig het credo van de DMRC ‘roeien voor en met buddy’s in nood’ zullen twee sloepen worden bemand door mensen met PTSS en mensen met een verslavingsproblematiek. Evenals vorig jaar zullen ook Rotterdamse jongeren, die speciaal door leden van de DMRC zijn opgeleid voor deze unieke wedstrijd, mee roeien. Diverse sloeproeiverenigingen uit Nederland haken zaterdag 12 mei aan om het wedstrijdkarakter van de Memorial Regatta te benadrukken en om de DMRC te steunen. In totaal zullen naar verwachting zo’n 20 sloepen aan de startlijn verschijnen.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend                                                                                                      Vrijheid is niet vanzelfsprekend en de Memorial Regatta herinnert ons aan de meidagen van 1940. Rotterdam werd door het bombardement in het hart getroffen en velen verloren familie, vrienden, huis en haard. Kort na het bombardement capituleerde Nederland. De herinnering aan het bombardement is na al die jaren nog zichtbaar en merkbaar in de stad. Mariniers van het Korps Mariniers hielden tot aan de capitulatie onder extreme omstandigheden en heftige gevechten rond de Willemsbrug, stand. De Duitse bezetter gaf de moedig strijdende mariniers de bijnaam “de zwarte duivels”.

Roeien voor buddy’s in nood                                                                                                                                                   De oud-mariniers die lid zijn van de DMRC roeien voor en met buddy’s in nood. Om geld in te zamelen voor oud-mariniers die in de problemen zijn geraakt en hulp nodig hebben. Onder de roeiers, stuurlieden en vrijwilligers van DMRC, zijn veteranen die de afgelopen decennia zichtbaar en niet-zichtbaar gewond zijn geraakt bij de vele hulp-, vredes- en gevechtsmissies. DMRC biedt deze oud-mariniers weer een thuis en een sportief platform met sloeproeien. Het vertrouwd onder de maten zijn en fysiek uitgedaagd te worden, werkt voor veel van de veteranen helend. DMRC heeft een eigen hulpverleningsnetwerk opgebouwd waarbij oud-mariniers die in problemen zijn gekomen snel kunnen worden geholpen.

Uitdaging 2018: roeien van Vlissingen naar Rotterdam                                                                                                              De Memorial Regatta maakt voor de roeiers en stuurlui van de Dutch Marines Rowing Challenge onderdeel uit van de training voor de 150 km lange tocht van Vlissingen naar Rotterdam die van 6 tot 8 september 2018 wordt geroeid met aankomst tijdens de Wereldhavendagen.

Wij laten niemand achter, ook niet als de missie is afgelopen                                                                                            De Dutch Marines Rowing Challenge is in alle opzichten uniek. Meer dan 130 oud-mariniers en vrijwilligers zamelen geld in voor buddy’s in nood. Al is het soms fysiek of mentaal zwaar, wij laten niemand achter, ook niet als de missie is afgelopen.

Dag/datum: zaterdag 12 mei 2018

Startlocatie: Boerengat, Admiraliteitskade, Jachthaven De Rotterdamsche Admiraliteit  

Starttijd ceremonie: 13.00 uur

Starttijd wedstrijd: 13:25 uur

Verwachtte terugkomst 1e sloep 15.00 uur

Route: Vanuit Boerengat richting Erasmusbrug. Na Erasmusbrug doorroeien en ter hoogte van De Ballentent oversteken naar Katendrecht en door richting de Rijnhaven. Via de Koningshaven onder De Hef door naar het Zuiddiepje. Bij de haven IJsselmonde de Maas oversteken en onder de Van Brienenoordbrug door terug het Boerengat.